Entrecote med champinjonsås

Då var det helg igen. Avslutar denna jobbvecka med ett monsterpass idag innan ledig helg. Ser fram emot en lång sovmorgon imorgon! Det behöver jag. Inga planer alls förutom att ”bli klar” i tvättstugan med veckans ranson. Har ni något trevligt planerat?

Lyxig helgmat som sambon och jag gärna äter, ungarna gillar inte nötkött så dom brukar få fläskfilé istället.

6 port.

6 skivor entreote
smör
salt
peppar

Champinjonsås
250 g champinjoner
1 gul lök
smör
1½ msk vetemjöl
1 svampbuljongtärning
3 dl grädde

Skala och hacka löken, fräs den glansig i smör.
Skiva svampen. Fräs den med löken tills den vätskar sig, låt då vätskan koka in.
Strö på vetemjöl och rör om.
Häll i grädde, (vatten) och smula ner buljongtärningen och koka några minuter.
Salta och peppra.

Salta och peppra köttet på båda sidor.
Stek i smör efter hur stekt du vill ha den, vi brukar köra på ca 1.15-1.30 min/sida, då blir den medium rare.

Servera med t.ex pommes och en blandad sallad.

Viktväktarna PersonligaPoints

6 skivor entrêote *
smör (lägg till PP för det du använder)
salt
peppar
Champinjonsås
250 g champinjoner
1 gul lök
smör (lägg till PP för det du använder)
1½ msk vetemjöl *
1 svampbuljongtärning *
2 dl vatten
1 dl matlagningsgrädde 13%
*

Totalt blir det 6 PP/port för kött och sås. Lägg till PP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.

*= livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *