Tacopaj

6 port.

Pajdeg
4 dl mjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g smör
1½ dl mjölk

Fyllning
400 g färs
1 lök
smör
1 påse tacokrydda
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 dl crème fraiche
riven ost

Sätt ugnen på 200°C.
Blanda alla ingredienser till pajdegen, gärna i en matberedare.
Tryck ut degen i en pajform.
Stek färsen, löken och pressad vitlök i en stekpanna i lite smör.
Tillsätt tacokryddan och vattnet.
Låt det puttra på svag värme tills vattnet är borta.
Fyll pajskalet med köttfärsen.
Lägg på skivade tomater och bred ut cremé fraichen över hela fyllningen.
Avsluta med att strö lite riven ost över.
Sätt in pajen i ugnen i 15-20 min.

Servera pajen med en blandad sallad och nachochips.

Viktväktarna PersonligaPoints

4 dl mjöl *
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
50 g bredgott mindre *
1½ dl mjölk 3% *
400 g nötfärs 5% *
1 lök
smör (lägg till PP för mängden du använder)
1 dl hemgjord tacokrydda
1 dl vatten
2 vitlöksklyftor
3 tomater
2 dl crème fraiche 8% *
1 dl riven ost 12%
*

Totalt blir det 10 PP/port, lägg till PP för tillsatt matfett och ev tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 341 kcal/port exkl matfett och ev tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *