Purjo- & kycklingsoppa

4 port.

500 g potatis, i mindre bitar
1 stor purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
olivolja
½ tsk torkad timjan
7 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 dl grädde
salt
peppar

½ grillad kyckling i bitar el. 2 ugnsstekta kycklingfiléer i bitar
ev. krutonger

Fräs potatis, purjo och vitlök i olivolja med timjan ett par minuter.
Tillsätt vatten och fond och sjud svagt i ca 15 min.

Vispa soppan med kraftiga tag så att potatisen mosas eller använd en stavmixer.
Tillsätt grädden och salta och peppra.
Sjud ytterligare ett par minuter.
Toppa med kyckling och krutonger.

Servera med ett gott valfritt bröd.

Viktväktarna Flex

500 g potatis, i mindre bitar (12 SP)
1 stor purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
olivolja (lägg till SP för så mycket du använder)
½ tsk torkad timjan
7 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
salt
peppar

2 ugnsstekta kycklingfiléer i bitar
32 g krutonger Zeta (4 SP)

Totalt blir det 6 SP/port. Servera med valfritt bröd (lägg till SP).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *