Purjo- & kycklingsoppa

4 port.

500 g potatis, i mindre bitar
1 stor purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
olivolja
½ tsk torkad timjan
7 dl vatten
3 msk kycklingfond
1 dl grädde
salt
peppar

½ grillad kyckling i bitar el. 2 ugnsstekta kycklingfiléer i bitar
ev. krutonger

Fräs potatis, purjo och vitlök i olivolja med timjan ett par minuter.
Tillsätt vatten och fond och sjud svagt i ca 15 min.

Vispa soppan med kraftiga tag så att potatisen mosas eller använd en stavmixer.
Tillsätt grädden och salta och peppra.
Sjud ytterligare ett par minuter.
Toppa med kyckling och krutonger.

Servera med ett gott valfritt bröd.

Viktväktarna PersonligaPoints

500 g potatis, i mindre bitar
1 stor purjolök, hackad
1 vitlöksklyfta, pressad
olivolja (lägg till PP för så mycket du använder)
½ tsk torkad timjan
7 dl vatten
3 msk kycklingfond *
1 dl matlagningsgrädde 13% *
salt
peppar

2 ugnsstekta kycklingfiléer i bitar
31 g krutonger Zeta 
*

Totalt blir det 3 PP/port. Servera ev med valfritt bröd (lägg till PP).

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *