Tacokryddad kycklingfilé i pitabröd

Idag jobbar jag kväll, var dock uppe tidigt idag och fixar i tvättstugan och förberett middag till familjen. Vi utökar öppettiderna från och med idag med en extra timme så nu kommer man inte vara hemma förrän 21 när man jobbar kväll. Tur man inte gör det så ofta.

Lite enklare sommarmat som passar både till lunch och middag.

4 port.

4 st kycklingfiléer
olja
1 påse tacokrydda el. ½ dl hemmagjord
1 dl vatten
4 st pitabröd
sallad
gurka
rödlök
vitlöksdressing

Strimla kycklingfiléerna och stek dom i lite olja.
När kycklingen är klar, sänk värmen och krydda med tacokrydda och häll på vatten.
Låt det stå och småsjuda tills vattnet kokat bort.

Värm pitabröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen.
Servera med valfria grönsaker, vi hade sallad, gurka och rödlök.
Vi använde färdig vitlöksdressing från Eldorado, annars kan man röra ihop något själv med naturell yoghurt eller Larsas grekiska yoghurt.

Vill man ha det lite mera matigt kan man servera pitabröden ihop med lite pommes/ugnspotatis.

Viktväktarna Flex

4 st kycklingfiléer
olja (lägg till SP för så mycket du använder)
1 påse tacokrydda el. ½ dl hemmagjord (5 SP/0 SP)
1 dl vatten
4 st pitabröd (20 SP)
sallad
gurka
rödlök
90 g vitlöksdressing t.ex Eldorado (9 SP)

Totalt med färdig tacokrydda på påse blir det 9 SP/port, med hemgjord tacokrydda blir det 7 SP/port.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *