Citronbiskvier i långpanna

Biskvier är ett populärt bakverk att bjuda på, dock kan det vara lite pillrigt att baka. Att istället baka ut biskvierna i långpanna går både snabbt och är smidigt.

Botten
400 g mandelmassa
1 dl socker
2 äggvitor

Citronsmörkräm
200 g smör
3 dl florsocker
2 äggulor
1 citron, saft + zest
1 msk vaniljsocker

250 g vit choklad

Riv mandelmassan på rivjärn och blanda ner äggvita och socker.
Rör ordentligt till en smidig smet och tryck ut i botten på en form (långpanna ca 30×40 cm) med bakplåtspapper.
In i ugnen 12-15 min, 175°C, tills den fått lite färg.
Låt den svalna helt innan du bred på smörkrämen.

Ta fram en bunke och vispa upp smör, florsocker, vaniljsocker och äggulor i 5-10 minuter.
Tillsätt citronsaft + zest och vispa med elvispen samtidigt.
Bre ut på din botten.
Ställ in biskvibotten och smörkrämen i frysen medans du fixar chokladen.

Smält chokladen över ett vattenbad på låg värme.
Ta fram biskvibotten från frysen och bred ut chokladen över smörkrämen.
Dekorera ev med lite citronzest.

Dela kakan i bitar när chokladen har stelnat och förvara dom i en burk i kylen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *