Italiensk gratäng

Hittade detta recept i Icas receptsamling och tyckte det verkade gott! Testade att göra på salsicciafärs som kom med en Smakbox, men går naturligtvis bra att använda vilken färs man vill.

4 port.

200 g spaghetti
100 g selleri
1 gul lök
½ knippa persilja
olja
400 g färs
100 g tärnad rökt skinka
1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
1 dl grädde
1 tsk salvia
2 hackade vitlöksklyftor
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
parmesanost

Sätt ugnen på 225°C.
Bryt spagettin i 3 delar och koka enligt förpackningens anvisning.
Skala och hacka selleri, och lök.
Skölj och hacka persiljan.
Fräs grönsakerna i olja i en stekpanna några minuter.
Tillsätt köttfärs och rökt skinka.
Låt brynas något.
Rör ner tomatkross, grädde och krydda med salvia, hackad vitlök, svartpeppar och salt.
Låt koka i ca 10 min.
Blanda ner den väl avrunna spagettin.
Häll alltsammans i en smord ugnssäker form.
Strö över rikligt med parmesanost.
Gratinera i 20-25 min.

Servera med en blandad sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

200 g spaghetti, okokt (20 SP)
100 g selleri
1 gul lök
½ knippa persilja
rapsolja (lägg till SP för det du tillsätter)
400 g nötfärs 5% (9 SP)
100 g tärnad rökt skinka, Tulip (2 SP)
1 burk krossade tomater (à ca 400 g)
½ dl matlagningsgrädde 13% + ½ dl vatten (4 SP)
1 tsk salvia
2 hackade vitlöksklyftor
1 krm grovmalen svartpeppar
1 tsk salt
1 dl parmesanost (5 SP)

Totalt blir det 10 SP/port.

Kcal: 428 kcal/port exkl matfett.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.