Tacobaconmuffins

Kallt idag, termometern visade -7° när vi gick upp idag. Har blivit en riktigt softardag, vilket jag känner att jag behöver. En frisk promenad i sambons sällskap blev det på fm, sonen har varit iväg på födelsedagskalas hos en kompis och dottern hämtades hem efter att ha sovit borta. Ska försöka planera vad vi ska äta på nyår. Kanske någon gryta så jag kan inviga min nya Anders Petter gjutgärnsgryta vi köpte igår. Får dock hålla mig till något enkelt och lättlagat då jag jobbar på dagen, blev min tur detta år.

Detta recept har jag sett på FB för ett bra tag sen och kände att det var dags att testa. Så enkelt att göra och var så gott! Vi skippade jalapenosen helt och hållet, så det kan man göra som man vill. Testa, ni kommer inte bli besvikna!

12 st

500 g köttfärs
½ gul lök, finhackad
jalapenos, valfri mängd, finhackad
2 msk tacokrydda
2-3 förp. bacon
nacho cheddarsås

Blanda samman allt till en smidig smet.
Fördela baconskivor (dela dom på hälften först) på en muffinsplåt så att det täcker fördjupningen.
Dela upp färsen i 12 bitar och lägg klumparna i fördjupningarna.
Gör ett hål i varje köttfärsklump, tex med toppen av en flaska.
Fyll hålet med cheddardippen och täck färsmuffinsen med baconet.
In i ugnen i 225°C i ca 15 min.

Servera med en sallad eller ugnspotatis eller på buffébordet.

Viktväktarna Points

500 g nötfärs 5% *
½ gul lök, finhackad
jalapenos, valfri mängd, finhackad
2 msk tacokrydda, hemgjord
3 förp. kycklingbacon *
4 msk nacho cheddarsås
*

Totalt blir det 29P för en sats (2P/st). Lägg ev till points för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

6 reaktioner till “Tacobaconmuffins”

  1. Detta ska testas i kväll. Tänkte ha klassiska “tex-mex tillbehör” till. Tror det kan gå hem 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *