Då har halva jobbveckan gått, nu väntas två lediga vardagar sen långpass på jobbet i helgen, men jobbar man i butik så har man alltid något att sysselsätta sig med så tiden brukar gå fort! Ikväll är vi på dansträning då dottern har utökat träningen till 2 dagar i veckan. Kul att hon har hittat något hon vill hålla på med.
Ett nytt fiskrecept kommer här, hittade inspo på Pinterest till denna rätt. Lite drag i smaken, kan behövas lite extra sting i maten nu när många är förkylda. Kryddor gör susen!
6 port.
750 g torsk
1½ krm salt
1½ krm svartpeppar
2 dl crème fraiche 8%
¾ dl vatten
1½ dl sweet chilisås
1 msk vetemjöl (använder man vanlig crème fraiche behövs det ej)
Om torsken är fryst, ta ut och tina.
Sätt ugnen på 175°C.
Lägg torskbitarna i en ugnsfast form och krydda med salt och peppar efter smak.
Blanda ihop crème fraiche, vatten och sweet chilisås och vetemjöl i en kastrull och låt det koka upp (tillsätter du inget mjöl behövs detta moment inte göras, då räcker det att blanda ihop ingredienserna bara), häll sedan över över fisken.
Sätt in i ugnen ca 20-25 min.
Servera med ris och vitlöksfrästa morötter.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
750 g torsk
1½ krm salt
1½ krm svartpeppar
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
¾ dl vatten
1½ dl sweet chilisås (16 SP)
1 msk vetemjöl (1 SP)
Totalt blir det 5 SP/port för fisken. Lägg till SP för tillbehören.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK