Svamp- & färssås

Orginalreceptet hittade jag i Viktväktarappen,  men jag modifierade det lite och använde lite andra råvaror till min rätt. Riktigt gott och ungarna gillade den också.

6 port.

600 g köttfärs
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk kalvfond
3-4 dl vatten
1 dl crème fraiche
2 msk paprikapulver
persilja
maizena

Skiva/finhacka svamp och hacka lök.
Fräs lök i olja, tillsätt färs och bryn den.
Lägg i svamp och låt den steka med på svag värme ca 5-6 min.
Blanda ner vatten, fond och crème fraiche, låt det koka upp och småputtra medans riset kokar.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Strö över persilja och servera med ris.

Viktväktarna Flex

600 g nötfärs 10% (30 SP)
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk kalvfond
3-4 dl vatten
1 dl crème fraiche 5% (3 SP)
2 msk paprikapulver
persilja
1¾ msk maizena (1 SP)

Totalt bli det 6 SP/port. Lägg ev till SP för matfett som du använder vid stekningen. Lägg till SP för ris och servera med valfria grönsaker.

TIPS! För att komma ner i SP kan man byta färsen mot 5% nötfärs eller quornfärs eller servera rätten med blomkålsris.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *