Orginalreceptet hittade jag i Viktväktarappen, men jag modifierade det lite och använde lite andra råvaror till min rätt. Riktigt gott och ungarna gillade den också.
6 port.
600-750 g köttfärs
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk kalvfond
3-4 dl vatten
1 dl crème fraiche
2 msk paprikapulver
persilja
maizena
Skiva/finhacka svamp och hacka lök.
Fräs lök i olja, tillsätt färs och bryn den.
Lägg i svamp och låt den steka med på svag värme ca 5-6 min.
Blanda ner vatten, fond och crème fraiche, låt det koka upp och småputtra medans riset kokar.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Strö över persilja och servera med ris.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/02/Svamp-farssas-1-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
600 g nötfärs 5% *
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk kalvfond *
3-4 dl vatten
1 dl crème fraiche 8% *
2 msk paprikapulver
persilja
2 msk maizena *
Totalt bli det 4P/port. Lägg ev till points för matfett som du använder vid stekningen. Lägg till points för ris och servera med valfria grönsaker.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 174 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/02/Svamp-farssas-4-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/02/Svamp-farssas-6-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2019/02/Svamp-farssas-2-1024x681.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK