Svamp- & färssås

Orginalreceptet hittade jag i Viktväktarappen,  men jag modifierade det lite och använde lite andra råvaror till min rätt. Riktigt gott och ungarna gillade den också.

6 port.

600-750 g köttfärs
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk kalvfond
3-4 dl vatten
1 dl crème fraiche
2 msk paprikapulver
persilja
maizena

Skiva/finhacka svamp och hacka lök.
Fräs lök i olja, tillsätt färs och bryn den.
Lägg i svamp och låt den steka med på svag värme ca 5-6 min.
Blanda ner vatten, fond och crème fraiche, låt det koka upp och småputtra medans riset kokar.
Krydda med salt, peppar och paprikapulver.
Strö över persilja och servera med ris.

Viktväktarna Points

600 g nötfärs 5% *
250 g champinjoner
1 gul lök
2 msk kalvfond *
3-4 dl vatten
1 dl crème fraiche 8% *
2 msk paprikapulver
persilja
2 msk maizena
*

Totalt bli det 4P/port. Lägg ev till points för matfett som du använder vid stekningen. Lägg till points för ris och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 174 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *