När det är helg försöker vi för det mesta att lyxa till det med lite efterrätt på lördagarna. Lördagarna har jag min “fridag” då jag äter det jag vill men i lagom stora portioner. Sen har jag en familj som är riktiga gottisar som gillar efterrätter och andra bakverk, själv försöker man så gott det går att ta så lite som möjligt (går bra för det mesta).
1½ pkt oreokakor
75 g smör
Fyllning
4 dl vispgrädde
1 dl mjölk
3 gelatinblad
1 dl socker
1½ krm vaniljpulver eller 1 vaniljstång
minioreokakor
Smält smöret.
Mixa oreokakorna i en mixer till ett fint pulver.
Blanda ihop smöret och kexen och tryck ut i en form.
Jag använde en springform på ca 18-20 cm.
Ställ in i frysen i 1 h.
Lägg gelatinbladen i en skål med kallt vatten.
Dela vaniljstången och gröp ur fröna.
Häll ner grädde, socker, vaniljstång och frön i en kastrull och låt koka upp.
Ta bort från plattan och krama ur gelatinbladen så att man får bort överflödigt vatten och tillsätt dessa i gräddblandningen.
Låt svalna.
När pannacottafyllningen är sval, häll över digistivebottnen och ställ in i kylen i minst 5 h.
När pannacottan har stelnat lite grann så dekorera kanten på pajen med minioreokakor och smula sönder en kaka och strö detta över pajen.