Saffransbiskvier med cheesecakefyllning

Kollegorna önskade sig juliga biskvier och detta blev resultatet. Inspirationen hämtade jag hos My Kitchen Stories 🥰

15 st

140 g mandelmassa
½ dl strösocker
1 stor äggvita

Fyllning
200 g vit choklad
600 g färskost
2 dl vispgrädde
2 dl florsocker
1 g saffran (2 kuvert)

Dekoration
200 g vit choklad att doppa biskvierna i
1 tsk neutral olja (mat-, raps- eller solrosolja)
strössel

Sätt ugnen på 175°C.
Riv mandelmassan till bottnarna grovt och blanda ihop det med strösocker och äggvita.
Lägg bakplåtspapper på en plåt och spritsa eller klicka ut smeten i 15 lika stora klickar.
Grädda bottnarna i mitten av ugnen i ca 15-20 min eller tills de fått en fin, gyllenbrun färg.
Låt bottnarna svalna helt och hållet innan du fyller dem.

Grovhacka den vita chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervaller.
Rör om mellan varje gång.
Låt svalna.

Vispa samman färskost och vispgrädde krämigt med elvisp i ca 5 minuter.
Tillsätt chokladen och fortsätt vispa hela tiden med elvispen tills du får en jämn och krämig chokladsmet.
Tillsätt florsockret till cheesecakesmeten och vänd försiktigt samman till en jämn smet med slickepott. Här är det superviktigt att du absolut inte vispar in florsockret för då kommer smeten att bli lös.
Spritsa ut fyllningen på varje biskvibotten och ställ dem i kylskåpet/frysen så att de håller sig kalla medan du förbereder chokladen.

Grovhacka den vita chokladen och smält i microvågsugnen under 30 sekundersintervallet.
Rör om mellan varje gång.
Tillsätt oljan till chokladen och rör om till en jämn och blank smält choklad.
Låt chokladen svalna tills den inte känns varm längre men fortfarande är rinnig.
Doppa varje biskvi i chokladen och garnera med strössel.
Servera biskvierna direkt eller förvara i kylskåpet.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.