Ett enkelt och lättlagat recept med min favoritkrydda, curry. Passar perfekt till helgmiddagen när man inte har alltför mycket tid över till maten.
6 port.
potatis
olivolja
ströbröd
flingsalt
750 g kycklingfilé
smör
salt
peppar
curry
1 klick smör
1 tsk curry
2½ dl vatten
2½ dl crème fraiche
1 msk kycklingfond
maizena
salt
peppar
Sätt ugnen på 225°C.
Skala potatisen och dela i bitar och häll på lite olivolja och strö över ströbröd och flingsalt över potatisen.
Ställ in potatisen i mitten av ugnen i ca 40-45 min.
Hetta upp en stekpanna med smör och stek kycklingen på medelstark värme så att den inte blir bränd.
Krydda med salt, lite peppar och curry.
När den är genomstekt så klickar du i lite mer smör och mäter upp curry som du fräser lite snabbt.
Häll i vatten, crème fraiche, fond och låt puttra upp.
Smaka av med salt , peppar och ev. lite mer curry.
Vill du ha såsen lite tjockare så red den med maizena till önskad konsistens.
Klart att serveras!
Viktväktarna Points
potatis (lägg till points för mängden du använder)
olivolja (lägg till points för mängden du använder)
ströbröd (lägg till points för mängden du använder)
flingsalt
600 g kycklingfilé
smör (lägg till points för mängden du använder)
salt
peppar
curry
1 klick smör (lägg till points för mängden du använder)
1 tsk curry
2½ dl vatten
2½ dl crème fraiche 8%*
1 msk kycklingfond
maizena (lägg till points för mängden du använder)
salt
peppar
Totalt 2P/port exkl tillsatt matfett.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 152 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK