En somrig dessert som går på ett kick att fixa. Testade Sias sorbet fläder/jordgubb som jag fått testa genom en Smakbox. Den var supergod och kommer definitivt att köpas hem i framtiden 👌
6 port.
½ l fläder/jordgubbssorbet
inkråm från semlebulle/vetebröd
vit choklad
citronmeliss
Sås
100 g vit choklad
1 dl vispgrädde
Börja med chokladsåsen genom att koka upp grädden i en kastrull och ta den från plattan. Grovhacka chokladen och rör ner den i grädden och låt den smälta.
Rosta smulat inkråm från semlebullar (sparade från sommarsemlan) eller ta en bit vanligt vetebrödsbulle och smula i en panna med lite smör.
Var försiktig så det inte bränns.
Fördela chokladsåsen i botten av glasen.
Skopa kulor av sorbeten och lägg i glasen.
Strö över dom rostade brödsmulorna och riv lite vit choklad över och dekorera med ett citronmelissblad.

Viktväktarna PersonligaPoints
½ l fläder/jordgubbssorbet *
inkråm från semlebulle/vetebröd *
1 ruta vit choklad *
citronmeliss
100 g vit choklad
1 dl mellangrädde 27%
Det blir totalt 13 PP/port.
TIPS! Vill man minska antalet points så kan man halvera mängden chokladsås för det är den som är dyr, då blir det istället 9 PP/port.
*= livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program för den mängden i receptet
Kcal: ca 247 kcal/port, med hälften av chokladsåsen blir det istället ca 173 kcal/port.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK