Snabb picknickkaka

Snabb picknickkaka

ca 10 bitar

1 ägg
1 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 dl filmjölk
50 g smör, smält
2 ½ dl vetemjöl 

kanel
pärlsocker 

 Sätt ugnen på 175°.
Klä en rund form, 20–22 cm i diameter med bakplåtspapper.
 Vispa ägg och socker pösigt i en bunke.
 Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en slät smet.
 Bred ut smeten i formen. 
Pudra kanel och strö pärlsocker över kakan.
 Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min.
 Känn med en provsticka att kakan är klar. 
Låt den svalna i formen.
 Lyft sedan upp kakan med papperet och bjud på fika eller packa ner den i picknickkorgen.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *