Smulpaj med smak av skogsbär

Denna mumsade vi på till fikat när familjen kom och firade 9-åringen. Enkel att göra och uppskattad av gästerna, formen var renskrapad efteråt!

Smuldeg
2 dl havregryn
1¾ dl mjöl
1 dl rårörsocker
¼ tsk bikarbonat
¼ tsk flingsalt
125 g rumsvarmt smör

Fyllning
600 g hallon/blåbär/björnbär
1 dl rårörsocker
2 msk majsstärkelse
¼ tsk vaniljpulver

Blanda havregryn, mjöl, socker, bikarbonat och salt i en skål.
Blanda i smöret och nyp ihop till en smulig deg.
Ställ in skålen i kylen medan du förbereder fyllningen.

Värm ugnen till 200°C.
Lägg bären i en stor skål och blanda socker, majsstärkelse och vaniljpulver.
Rör om försiktigt.
Lägg bären i en pajform.
Fördela smuldegen jämnt över fyllningen.
Grädda pajen i mitten av ugnen i 35-40 min eller tills degen är gyllenbrun och fyllningen bubblig.
Ta ut och låt svalna.
Servera med vaniljsås eller glass.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *