Skolans kalla fisksås

En favorit från skoltiden för många. Själv åt jag inga kalla såser som barn/ungdom så jag har inget minne av den, men nu tycker jag det är jättegott! Ja jag var ganska petig i maten som barn 😁

Här kommer första uppdateringen med Viktväktarnas nya kostprogram med PersonligaPoints. Jag kommer att fortsätta lägga ut recept och med smartpointsberäkning, men tänk på att dina poäng kan skilja sig mot mina beroende på vad vi valt att ha för nollpointsmat.

4-6 port.

3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1 dl bostongurka
½ dl majonnäs
1 msk citronsaft
1 tsk socker
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
klippt dill

Börja att blanda ihop alla ingredienser till såsen så får den stå och gotta till sig i kylen tills det är dags att servera.

Servera med valfri panerad fisk och någon form av potatis, gärna även någon grönsak/sallad.

Viktväktarna PersonligaPoints

3 dl Salakis grekisk/turkisk yoghurt 0%
1 dl lättfilmjölk/naturell lättyoghurt 0.5%
1 dl bostongurka *
½ dl lätt majonnäs *
1 msk citronsaft
1 tsk sötströ
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
klippt dill

Totalt blir det 10 PP för såsen, dela på 4 eller 6 port (2-3 PP/port)

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 78/117 kcal/port beroende på om man delar i 4 eller 6 port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Skolans kalla fisksås

    1. Det beror ju på vilken variant av receptet man vill göra, är man Viktväktare så har jag ersatt gräddfilen med grekiskt yoghurt för att det är ett bättre val.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.