Skolans kalla fisksås

Många som varit lediga idag? Själv har jag jobbat! Städar för fullt efter att julen har städats ut och att den årliga inventeringen bara är några dagar bort nu….är jag inte så aktiv på Instagram eller här denna vecka så vet ni varför. Jag JOBBAR!!!

Något som är poppis att göra hemma är skolans kalla fisksås. Själv åt jag inte kall sås över huvud taget på den tiden, men panerad fisk kunde jag äta massor! Kändes som ett givet val att den måste finnas med här på bloggen!

4-6 port.

3 dl gräddfil
1 dl filmjölk
1 dl bostongurka
½ dl majonnäs
1 msk citronsaft
1 tsk socker
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
klippt dill

Börja att blanda ihop alla ingredienser till såsen så får den stå och gotta till sig i kylen tills det är dags att servera.

Servera med valfri panerad fisk och någon form av potatis, gärna även någon grönsak/sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

3 dl Larsa grekisk yoghurt 0%
1 dl lätt filmjölk/naturell lättyoghurt 0.5%
1 dl bostongurka (5 SP)
½ dl lätt majonnäs (5 SP)
1 msk citronsaft
1 tsk socker (1 SP)
1 tsk salt
1 nypa svartpeppar
klippt dill

Totalt blir det 11 SP för såsen, dela på 4 eller 6 port (2-3 SP/port).

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Skolans kalla fisksås

    1. Det beror ju på vilken variant av receptet man vill göra, är man Viktväktare så har jag ersatt gräddfilen med grekiskt yoghurt för att det är ett bättre val.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *