Mustig kycklinggryta med majs & bacon

Huvudingrediensen här var en förpackning äppelmust, tycker det blir så goda smaker när man använder det i maten, har du inte testat det förut så gör det!

Här har vi haft en lugn lördag än så länge, det enda jag ansträngt mig med att göra är att räfsat löv utmed häcken på gatan och på vår uppfart. Tar ett stort projekt och delar upp det i mindre projekt för att träna på att ta det lugnt när jag är ledig och inte känna att jag måste komma ikapp med allt jag inte hunnit med på vardagarna. Allt har sin tid! Precis som viktresor 🥰

6 port.

750 g kycklingfilé
1-2 gula lökar
smör
2½ dl äppelmust
4 dl kycklingbuljong
2 majskolvar
2 dl grädde
3 msk syltlök
1 pkt bacon
1 msk vetemjöl
salt
svartpeppar

Dela kycklingen i bitar.
Bryn bitarna i smör runtom.
Lägg kycklingbitarna i en gryta.
Skala och skär lökarna i bitar och lägg i grytan.
Häll på musten och buljongen.
Koka upp och sjud i cirka 20 min.
Dela majsen i bitar och lägg i grytan och sjud cirka 5 min.
Häll på grädden och red med mjölet utrört i lite kallt vatten.
Strimla och stek baconen, låt det rinna av på en bit hushållspapper.
Lägg i syltlöken och strö över bacon.
Smaka av med salt och peppar.
Servera grytan med tex ugnsstekt potatis och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

750 g kycklingfilé
1-2 gula lökar
smör (lägg till SP för det du tillsätter)
2½ dl äppelmust, Kivik *
4 dl kycklingbuljong
2 majskolvar
2 dl matlagningsgrädde 13% *
3 msk syltlök
1 pkt bacon, avrunnen *
1 msk vetemjöl *
salt
svartpeppar

Totalt blir det 5 PP/port. Lägg till PP för tillsatt matfett och för valfritt tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program

Kcal: ca 311 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *