Salami- & västerbottenostfyllt bröd

Salami- & västerbottenostfyllt bröd

Salami- & västerbottenostfyllt bröd

2 bröd

4 dl mjölk
50 g jäst
2 ägg
½ dl rapsolja
1½ tsk salt
1 tsk socker
ca 13 dl vetemjöl

salami
100 g västerbottenost

1 lätt uppvispat ägg
1 msk flingsalt
torkade örter (basilika, oregano, timjan & rosmarin)

Sätt ugnen på 200°C.
Värm mjölken fingervarm, 37°C.
Smula ner jästen i en bunke.
Häll mjölken över och rör tills jästen är upplöst.

Tillsätt ägg, olja, salt och socker.
Blanda ner 10 dl av mjölet och rör snabbt samman till en slät men ganska lös deg.
Täck med en bakduk och låt vila i ca 30 min.

Tillsätt det mesta av det sparade mjölet och arbeta samman till en blank och smidig deg.
Tillsätt mer mjöl om det behövs.

Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den i två jämnstora bitar.

Kavla ut degbitarna till rektangulära längder, ca 25 cm breda.
Lägg på skivad salami längsmed den ena långsidan på varje deg.
Vik över den större deghalvan så att salamin täcks.
Fördela osten över degen.
Vik över den sista tredjedelen av degen så att osten täcks.

Lägg längderna på en plåt täckt med bakplåtspapper.
Låt jäsa under duk ca 30 min.

Pensla bröden med lätt uppvispat ägg och strö över salt och torkade örter.

Grädda bröden i nedre delen av ugnen 18-20 min.

Salami- & västerbottenostfyllt bröd 3

Salami- & västerbottenostfyllt bröd 2

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *