Saffranstryffel

3 dagar kvar och jag jobbar in i det sista. Har två saker kvar att fixa till årets julbord och det är ett vörtbröd och en skagencheesecake, men det blir det sista jag gör på lördag em/kväll så det blir så pass nybakat/nygjort som möjligt (samt en kladdkaka, men den ska kladdkakeexperten Filippa få fixa i år)😊

Dessa små gyllene bollar blir ett bidrag till gottebordet i år och dom blev så fina och såååå sjukt goda. Ni bara måste testa!

30 st

300 g vit choklad
1 dl vispgrädde
½ g saffran
50 g rumstempererat smör
ca ½ dl florsocker

Grovhacka chokladen.
Koka upp grädde och saffran i en kastrull.
Ta den från plattan.
Låt svalna något och vispa i chokladen så att den smälter.
Tillsätt smöret och fortsätt att vispa tills smöret blandats ut.
Låt kallna och ställ i kyl att stelna 2-3 timmar.

Ta upp smeten med en sked och forma runda tryfflar, rulla i florsocker.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *