Vita chokladbollar med polkagriskross

Hej på er! Gårdagens matlådor blev ju poppis, så kul när något uppskattas som man delar med sig utav 😊 Resten av veckan kommer jag att dela med mig av dom julrecept jag har kvar som inte är utlagda, så det blir lite fokus på julbak och julgodis 🤶

Dessa polkagrisarna med skumtomtesmak som jag har använt mig utav i detta recept hittade jag på Dollarstore. Är inget fan av mint så dessa lite sötare polkagrisarna föll mig i smaken. Gillar du mer den klassiska polkagrissmaken så går det bra att använda den istället 👌

150 g vit choklad
100 g rumsvarmt smör
5½ dl havregryn
½ dl socker
1 msk vaniljsocker
1 dl polkagrisar

Krossa polkagrisarna i en mortel.
Ta hälften av polkagriskrosset, dom större bitarna, och lägg åt sidan i en skål som strössel, dom mindre bitarna och smulet kan blandas ner i chokladbollssmeten.

Smält den vita chokladen över vattenbad.
Vispa ihop alla ingredienser förutom chokladen till en gryning massa, tillsätt sedan den smälta chokladen och rör till jämn smet.
Rulla till bollar i önskad storlek och rulla i polkagriskrosset.

Förvara i kyl tills dom ska ätas.

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *