Krämig kycklinggryta med senap & dragon

God fortsättning! Insåg nu att jag aldrig var inne här och önskade er en God Jul i år 🫣 Skämskudde fram och jag ska definitivt tänka på det till nästa år.

När julen är över och man längtar efter lättare vanlig mat då passar denna smarriga kycklinggryta perfekt att tillaga 🥰

4 port.

600 g kycklingfilé
salt
peppar
rapsolja, att steka i
3 klyftor vitlök
1 gul lök
2 dl vatten
2 dl crème fraiche
2 tsk kinesisk soja
½ msk äppelcidervinäger
1 msk torkad dragon
2 msk grönsaksfond
1 msk dijonsenap
8 soltorkade tomater, klippta i bitar

Salta och peppra kycklingen som är delad i valfria stora bitar.
Stek kycklingen i rapsolja, lägg åt sidan.
Hacka lök och vitlök.
Stek lök och vitlök i samma stekpannan som kycklingen stektes i på medelvärme i ca 5 min.
Tillsätt kycklingen, vinäger, vatten, crème fraiche, dragon, fond, senap och soltorkade tomater.
Rör om så allt blandas väl.
Låt puttra 15 min på låg värme.
Servera med potatis och valfria grönsaker.

Kalorisnålare alternativ

Använd 5 el. 8% crème fraiche. I övrigt följ receptet 👌

Följ mig gärna på Instagram för mer mat- & bakinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *