Dagens recept i AVENTSKALENDERN blir våran dessert från igår kväll. Enkel och gott!
8 port.
50 g smör
½ g saffran
50 g vit choklad
1 ägg
1 dl strösocker
1 dl mjöl
Sätt ugnen på 175°C.
Smält smöret i en kastrull.
Ta kastrullen av plattan och bryt ner den vita chokladen, rör sedan tills den är helt smält.
Stöt eventuellt saffranet i en mortel med lite strösocker och häll sedan ner det i chokladsmörsmeten.
Rör ihop ägg och socker i en separat bunke.
Rör ner chokladsaffransmörsmeten och mjölet.
Tänk på att inte vispa för mycket, då blir det luftigt och därmed inte lika kladdigt!
Klicka ut smeten i tex aluminiumformar, fyll inte på för mycket i varje.
In i mitten av ugnen i 8-12 min (beroende på ugn) och låt gärna svalna helt innan du serverar.
Serveringstips
nougatsås
vaniljglass
kolamaränger
krossad pepparkaka
Spruta på lite nougatsås på varje tallrik.
Lägg på en kladdkakemuffins på tallriken och några maränger.
Lägg en kula glass på muffinsen.
Krossa pepparkakorna till smulor och strö över desserten.
Mums vilket gott recept!😃 Det måste jag prova att göra! Jag älskar saffran!
Tack! Enkelt men ändå lite lyxigt 🙂