4 port.
Rösti
8-10 potatisar
3 dl riven ost
1 dl vispgrädde
¾ tsk salt
500 g fläskfilé
salt
peppar/grillkrydda/köttkrydda
Örtsås
2 dl crème fraiche
1-2 vitlöksklyfta
2 msk provencalska örter
salt
Skala potatisen.
Riv den på den grova sidan av ett rivjärn eller i en matberedare.
Blanda potatis, riven ost, grädde och salt.
Smält ett par matskedar smör i en stekpanna och häll i all potatis.
Krydda med lite svartpeppar.
Stek på medelstark värme i 20 minuter.
Lägg en tallrik över stekpannan och vänd kakan upp och ner.
Smält i en klick smör i stekpanna och låt potatiskakan glida ner i den igen.
Stek i ytterligare 20 minuter.
(Känn efter med en potatissticka när det är klart).
Rör ihop ingredienserna till örtsåsen i en kastrull.
Låt småsjuda på svag värme ett par minuter.
Skär fläskfilén i 2-3 cm tjocka skivor.
Stek i smör, krydda med salt och nymalen svartpeppar eller annan valfri krydda.
Servera röstin med fläskfilé, örtsås och en sallad.
Åh, så gott det ser ut! Älskar verkligen rösti.
Visst är det gott!