Rosépeppargryta med fläskfilé

 
Rosépeppargryta med fläskfilé
 
1 fläskfilé
salt
peppar
2 scharlottenlökar
smör
2 tsk hela rosépepparkorn
½ tsk timjan
1 köttbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
3 dl matlagningsgrädde
2 dl vatten
½ tsk soja
maizena
 
Putsa fläskfilén och skär den i skivor.
Krydda med salt och peppar.
Skala och finhacka scharlottenlökarna.
 
Stek köttet och löken i smör.
Krossa och smula i rosépepparkornen och timjan.
Rör i tomatpuré och tillsätt grädde och vatten.
Smula ner buljongtärningen och häll i sojan.
Låt grytan sjuda på svag värme i 10 min.
 
Smaka av med salt och peppar.
Servera med pasta eller ris.

Viktväktarna Flex

900 g fläskfilé (14 SP)
salt
peppar
2 scharlottenlökar
smör (lägg till SP för så mycket du använder)
2 tsk hela rosépepparkorn
½ tsk timjan
1 köttbuljongtärning
1 tsk tomatpuré
2 dl gräddmjölk 6% (8 SP)
3 dl vatten
½ tsk soja
2 msk maizena (2 SP)

Totalt blir det 4 SP/port plus ev SP för matfett. Servera med valfria grönsaker.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *