Här har ni mina absoluta favoritmackor just nu. Äter 2 st av dessa till frukost och dom mättar otroligt bra. Rika på protein och fibrer 👌 Perfekt att bara röra ihop och sen grädda så har man nybakade bröd på nolltid 🥰
10 st
5 dl grekisk yoghurt
2½ dl havregryn
2½ dl valfritt mjöl
5 tsk bakpulver
1 tsk salt
Sätt ugnen på 180°C.
Rör ihop alla ingredienser och låt degen vila tills ugnen är varm.
Forma degen till 10 st frallor och platta till dom lite på ett bakplåtspapper.
Toppa med lite havregryn.
Grädda brödkakorna i ca 20 min tills dom fått fin färg.
Förvara i kylen så håller dom sig under hela veckan.
Viktväktarna Points
5 dl grekisk yoghurt 0.2%, Arla
2½ dl havregryn *
2½ dl valfritt mjöl *
5 tsk bakpulver *
1 tsk salt
Totalt blir det ca 2P/bröd beroende på vilket mjöl man väljer.
Jag använde fullkornsmjölet från Healthy Life Inspires.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 126 kcal/bröd beroende på vilket mjöl man väljer.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Efter 30 minuter i ugnen är de fortfarande bara deg, förstår inte vad jag gjort för fel 😩 Jag har dubbelkollat receptet och allt stämmer men de gräddas inte. Jag använde fint rågmjöl kan det vara därför?
Låter inget bra 🥺
Vet inte vad som kan ha hänt, har själv gjort dessa flera gånger, men visst lite annan konsistens än ”vanligt” bröd har dom och kan uppfattas lite degiga i mitten, men utsidan blir ju ändå hård 😏