Potatis- & skinkpytt med ägg

4 port.

650 g kall kokt potatis
300 g strimlad rökt skinka
salt
peppar
grillkrydda/potatiskrydda
4 ägg
persilja

Dela den förkokade potatisen i lagom stora bitar.
Stek i smör och krydda med salt, peppar och grillkrydda/potatiskrydda.
Tillsätt skinkan och låt den fräsa med en liten stund så den blir varm.
Gör en liten grop i mitten och knäck ett ägg i taget och rör runt så det fördelas i pytten.
Strö lite färsk persilja över och blanda innan det serveras ihop med en blandad sallad och även lite rödbetor om man vill.

potatis-skinkpytt-med-agg-2

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

650 g kall kokt potatis (15 SP)
300 g strimlad rökt skinka Tulip (6 SP)
salt
peppar
grillkrydda/potatiskrydda
4 ägg
persilja

Totalt 5 SP/port.

Lägg ev till SP för det matfettet du steker i.

potatis-skinkpytt-med-agg-4 potatis-skinkpytt-med-agg-3

2 thoughts on “Potatis- & skinkpytt med ägg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *