Potatis- & skinkpytt med ägg

4 port.

650 g kall kokt potatis
300 g strimlad rökt skinka
salt
peppar
grillkrydda/potatiskrydda
4 ägg
persilja

Dela den förkokade potatisen i lagom stora bitar.
Stek i smör och krydda med salt, peppar och grillkrydda/potatiskrydda.
Tillsätt skinkan och låt den fräsa med en liten stund så den blir varm.
Gör en liten grop i mitten och knäck ett ägg i taget och rör runt så det fördelas i pytten.
Strö lite färsk persilja över och blanda innan det serveras ihop med en blandad sallad och även lite rödbetor om man vill.

potatis-skinkpytt-med-agg-2

Viktväktarna Points

650 g kall kokt potatis *
300 g strimlad rökt skinka Tulip *
salt
peppar
grillkrydda/potatiskrydda
4 ägg
persilja

Totalt 5P/port. Lägg ev till points för det matfettet du steker i.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

potatis-skinkpytt-med-agg-4

potatis-skinkpytt-med-agg-3

2 reaktioner till “Potatis- & skinkpytt med ägg”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *