4 port.
500 g torskfilé
4 msk flytande smör
½ dl ströbröd
2 dl cornflakes
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
Sätt ugnen på 225°C.
Lägg fisken i en ugnssäker form.
Blanda smöret, ströbröd, flingor, salt och vitlök.
Krossa ev. flingorna lite.
Fördela över fisken.
Stek i mitten av ugnen ca 20 min.
Servera fisken med kokt potatis och rivna morötter.
Sås
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl grädde
citronpeppar
maizena
Koka upp vatten och buljongtärning.
Häll i grädden och smaksätt med citronpeppar.
Red av med maizena till önskad konsistens.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
500 g torskfilé
4 msk Milda Culiness (15 SP)
½ dl ströbröd (3 SP)
2 dl cornflakes (4 SP)
2 krm salt
1 pressad vitlöksklyfta
3 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl matlagningsgrädde 15% (8 SP)
citronpeppar
maizena
Fisken blir 6 SP/port. och såsen 2 SP/port.
Lägg till SP för tillbehör och servera med valfria grönsaker.