Potatis- & köttfärsgratäng

Gratäng brukar vara en populär rätt här på bloggen, här kommer ett nytt sådant recept.

4 port.

500 g köttfärs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
matfett
3 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
100 g färskost naturell
salt
malen svartpeppar
800 g potatis, gärna fast
150 g riven gratängost
2 dl grädde

Sätt ugnen på 200°.
Skala och hacka lök och vitlök fint och fräs i smör-&rapsolja i en stekpanna.
Tillsätt färs, tomatpuré och oregano.
Stek under omrörning så färsen smular sig, ca 10 min.
Rör ner färskost och smaka av med salt och peppar.
Skala potatis och skiva tunt med kniv eller på mandolin.
Varva potatis, ost och färs i en smord ugnssäker form.
Häll över grädde och avsluta med ost.
Grädda i mitten av ugnen ca 50 min.
Servera med en sallad.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g nötfärs (11 SP)
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
matfett (lägg till SP för det som tillsätts)
3 msk tomatpuré
1 msk torkad oregano
100 g färskost naturell, light (6 SP)
salt
malen svartpeppar
800 g potatis, gärna fast (19 SP)
150 g riven ost, 12% (10 SP)
2 dl gräddmjölk
6% (8 SP)

Totalt blir det 11 SP/port om man delar det i 5 port. Servera med en blandad sallad.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *