Kycklingkebab i pitabröd

För nån månad sen var mamma och pappa förbi här och hälsa efter en begravning dom varit på i krokarna (självklart coronastyle med avstånd utan kramar då vi inte ses så ofta, typ 3:e gången under hela detta år 😞). Passade på att bjuda på något som dom inte äter så mycket utav hemma, men som var typisk fredagsmiddag här hos oss. Maten gick hem hos samtliga!

4 port.

600 g kycklinglår utan skinn

Marinad
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
½-1 msk sambal oelek (anpassa efter eget tycke och smak)
1 klyfta vitlök, pressad
1 msk olivolja
salt
svartpeppar

Vitlökssås
2½ dl matyoghurt
½ dl majonnäs
1 klyfta vitlök, pressad
1 krm cayennepeppar
salt

sallad
gurka
lök

pommes
pitabröd

Blanda alla ingredienser till såsen och smaka av med salt.
Ställ kallt tills det är dags för servering.

Blanda kycklingen med kryddorna.
Baka i ugnen på 200°C i ca 20 min tills den fått fin färg.
Låt svalna något och skiva/hacka upp kycklingen med en kniv.

Värm pitabröden i ugnen enligt anvisningar på förpackningen, förbered pommesen i ugnen.
Servera allt tillsammans med grönsakerna.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

600 g kycklinglår utan skinn (skär bort synligt fett)
2 tsk malen spiskummin
2 tsk paprikapulver
½-1 msk sambal oelek (anpassa efter eget tycke och smak)
1 klyfta vitlök, pressad
1 msk olivolja (4 SP)
salt
svartpeppar
2½ dl Larsa/Salakis yoghurt
½ dl majonnäs, lätt (5 SP)
1 klyfta vitlök, pressad
1 krm cayennepeppar
salt

Totalt blir det 2 SP/port för kyckling och sås. Jag har valt att inte räkna poäng på kycklinglårfilén då jag skar bort i stort sett allt synligt fett innan tillagningen. Får man inte bort allt fett kan man lägga till några SP för att vara på den säkra sidan.

Pitabröd 5 SP/st

Felix Pommes crisscut 48-67 g 3 SP, 68-86 g 4 SP, 87-105 g 5 SP

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *