Enkel vardagsrätt som inte kräver så mycket tid, men har man lite extra tid är det alltid godare om köttet få stå och småputtra i såsen lite extra länge 😉
Servera med ris, pasta eller potatis!
6 port.
6 fläskkotletter
salt
svartpeppar
2 dl crème fraiche
3 dl vatten
1 msk kycklingfond
1-2 msk fransk senap
2 msk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
Bryn fläskkotletterna i smör i en stekpanna ca 2 min/sida.
Krydda med salt och svartpeppar.
Blanda samman crème fraiche, vatten, fond, fransk senap, franska örter och pressad vitlöksklyfta i en traktörpanna.
Koka upp.
Lägg i kotletterna och sjud under lock ca 10 min tills kotletterna är genomkokta.
Servera med ris och grönsallad.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/06/Flaskkotlett-i-senap-ortsas-5-681x1024.jpeg)
Viktväktarna Points
6 fläskkotletter, utan fettkant *
salt
svartpeppar
1 dl crème fraiche 8% *
4 dl vatten
1 msk kycklingfond
1-2 msk fransk senap *
2 msk franska örter
1 pressad vitlöksklyfta
Totalt blir det 3P/port, lägg till points för tillsatt matfett samt tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 153 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör samt grönsaker.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/06/Flaskkotlett-i-senap-ortsas-1-726x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/06/Flaskkotlett-i-senap-ortsas-4-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2022/06/Flaskkotlett-i-senap-ortsas-7-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK