Pizzarulle med en twist

Denna pizza fick jag inspo från ett instagramkonto jag följer, Matborgen. Såg så gott ut så jag var tvungen att testa.

färdig pizzadeg (eller gör egen)
tomatsås
smaksatt crème fraiche
strimlad salami
strimlad skinka/kalkon
skivade körsbärstomater
riven ost
torkad oregano
färskt persilja

smör
persilja
vitlök
flingsalt

Rulla ut den färdiga pizzadegen.
Bred på ett lager tomatsås och sen ett lager crème fraiche.
Fördela strimlad salami och skinka/kalkon över hela pizzan.
Skiva några körsbärstomater och lägg dessa på pizzan.
Strö på riven ost, vi tog mozzarella, och strö över oregano och persilja.

Rulla ihop pizzadegen och skär sen igenom degen längs med hela rullen och snurra ihop dom och lägg på en plåt med bakplåtspapper (blir lite kladdigt 😏).
Pensla rullen med smält smör som är blandat med persilja, pressad vitlök och flingsalt.
In i ugnen i ca 30 min i 200°C.

3 thoughts on “Pizzarulle med en twist

  1. Ska man skära igenom hela sidan? Trillar inte all fyllning ur då? Jag förstår faktiskt inte alls hur man ska göra så det saknas utförligt hur det ska göras eller utförligare bilder.

    1. Du ska rulla ihop den som om du gör vanliga bullar, dela den längs med dvs från ena kortändan till den andra ända igenom så du får två delar, snurra ihop dom till en längd (ser nästan ut som en fläta). Fyllningen kommer inte ramla ut då den är väldigt kladdig.

      Lägger väldigt sällan ut steg för steg bilder i mina recept och det är inget jag har planer på just nu att börja med heller då köket är så litet.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *