Hemmagjord pizza är uppskattat hemma hos oss 😊 Mjölmixen från HLI går att byta ut mot annat mjöl som t.ex vetemjöl special, pizzamjöl eller tipo 00 😉
ca 4-5 st
1 pkt (500 g) HLI pizza mjölmix
1 tsk salt
2 tsk socker
1 pkt färsk jäst
2 msk olivolja
2½ dl ljummen mjölk
2½ dl ljummet vatten
½ tsk torr basilika
1 st ägg
pizzasås
riven ost
rökt påläggsskinka, strimlad
salami
1 gul lök
farinsocker
vatten
kebabsås
ruccola
Blanda samtliga ingredienser till pizzadegen och kör i en degblandare i några minuter tills degen går ihop.
Strö mjöl på underlaget och dela degen i 5 lika stora bitar och forma dom till runda bollar. Täck över degbitarna och låt dom vila i 30 min.
Forma sedan pizzabotten med händerna genom att försiktigt dra degen så att den bli tunn och rund.
Lägg pizzabotten på en plåt med bakplåtspapper.
Börja med att förbereda löken.
Skala och skiva löken och stek den i lite smör i en panna.
Den ska inte ta färg utan bara bli mjuk.
Strö över lite farinsocker och häll på lite vatten (ca ½ dl).
Låt vattnet koka in i löken så att den karamelliseras.
Ställ åt sidan när den är klar.
Bred ut pizzasåsen på libabrödet och lägg på den rivna osten.
Toppa med strimlad skinka, salamiskivor och lök.
Grädda i mitten i en förvärmd ugn på 220°C ca 15-20 min.
Servera med kebabsås och ruccola.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK