Philadelphiabakad torsk

Det här receptet blev så bra, supergott! Vill man dra ner lite på philadelphiaröran och inte ha så mycket ”sås” kan man servera den med potatismos istället.

6 port.

6 bitar torskrygg
300 g ­philadelphiaost
3 dl crème fraiche
3 vitlöksklyftor
salt
peppar
Santa Maria Herbes de Provence pasta

Placera torsken i en ugnsfast form, salta och peppra.
Rör ihop philadelphiaost, crème fraiche, pressad vitlök och örtpasta.
Bred blandningen över fisken och låt stå i ugnen på 200°C i ca 20 minuter.
Servera med kokt potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

6 bitar torskrygg, à 125 g
250 g ­philadelphiaost, light *
2½ dl crème fraiche 8% *
3 vitlöksklyftor
salt
peppar
3¾ tsk Santa Maria Herbes de Provence pasta
*

Totalt blir det 6P/port. Lägg ev till points för potatis och servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 218 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Philadelphiabakad torsk”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *