Biff Teriyaki

Ny vecka och för barnen är det kortvecka i skolan. Det är nog nackdelen med att jobba inom service, man får liksom aldrig någon extra ledighet för man jobbar ju oavsett om det är vardag eller röda dagar mitt i veckan. Har dock bara 3 veckor kvar att jobba så har jag 1 veckas semester över midsommar. Ska bli skönt, resten av semestern är inte förrän senare i sommar.

Nytt recept, en blandning mellan asiatiskt och svensk husmanskost, gillades av alla i familjen.

6 port.

600 g strimlat nötkött
1 stor gul lök
2 stora morötter
500 g färsk broccoli
smör
1 tsk salt
1¼ dl teriyakisås
3 msk japansk soja
1½-2 tsk sambal oelek
3¾ dl grädde

Skala och skiva lök och morötter.
Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna.
Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna.
Salta.
Ta upp köttet och fräs grönsakerna.
Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde och låt allt koka några minuter.
Servera med ris.

Viktväktarna PersonligaPoints

600 g strimlat nötkött, tex lövbiff *
1 stor gul lök
2 stora morötter
500 g färsk broccoli
smör (lägg till PP för så mycket du använder)
1 tsk salt
1¼ dl teriyakisås *
3 msk japansk soja *
1½-2 tsk sambal oelek
1¾ dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten

Totalt blir det 6 PP/port. Servera med mer grönsaker om du vill. Lägg till PP för ris. Vill man snåla lite på PP så byt ut riset mot blomkålsris istället.

*= livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *