Ny vecka och för barnen är det kortvecka i skolan. Det är nog nackdelen med att jobba inom service, man får liksom aldrig någon extra ledighet för man jobbar ju oavsett om det är vardag eller röda dagar mitt i veckan. Har dock bara 3 veckor kvar att jobba så har jag 1 veckas semester över midsommar. Ska bli skönt, resten av semestern är inte förrän senare i sommar.
Nytt recept, en blandning mellan asiatiskt och svensk husmanskost, gillades av alla i familjen.
6 port.
600 g strimlat nötkött
1 stor gul lök
2 stora morötter
2 broccolistånd
smör
1 tsk salt
1¼ dl teriyakisås
3 msk japansk soja
1½-2 tsk sambal oelek
3¾ dl grädde
Skala och skiva lök och morötter.
Dela broccolin i små buketter och strimla de späda stjälkarna.
Bryn köttet, lite i taget, i smör i en stor stekpanna.
Salta.
Ta upp köttet och fräs grönsakerna.
Lägg tillbaka köttet och häll på teriyakisås, soja, sambal oelek och grädde och låt allt koka några minuter.
Servera med ris.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/07/1000028086-681x1024.jpg)
Viktväktarna Points
600 g strimlat nötkött, tex lövbiff *
1 stor gul lök
2 stora morötter
2 broccolistånd
smör (lägg till points för så mycket du använder)
1 tsk salt
1¼ dl teriyakisås *
3 msk japansk soja *
1½-2 tsk sambal oelek
1¾ dl matlagningsgrädde 13% *
2 dl vatten
Totalt blir det 6P/port. Servera med mer grönsaker om du vill. Lägg till points för ris. Vill man snåla lite på points så byt ut riset mot blomkålsris istället.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 215 kcal exkl tillsatt matfett och ris.
Kolhydrater: 10 g Protein: 29.4 g Fett: 6.5 g
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/07/1000028088-681x1024.jpg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2024/07/1000028087-681x1024.jpg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK