4 port.
400 g kycklingfilé
1 pkt bacon
1 gul lök
2 dl crème fraiche
3 dl hönsbuljong
salt
peppar
½ kruka persilja
Dela varje kycklingfilé i två filéer, strimla sedan.
Stek i panna med smör/olja tills den är klar.
Lägg åt sidan.
Finhacka löken.
Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken.
Slå på buljongen och crème fraiche.
Låt koka upp.
Sänk värmen och tillsätt kycklingbitarna.
Låt puttra ihop ca 5-8 min till en tjockare sås.
Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med finhackad persilja.
Viktväktarna Points
400 g kycklingfilé
1 pkt kycklingbacon *
1 gul lök
2 dl crème fraiche 8% *
3 dl hönsbuljong (1 buljongtärning + vatten) *
salt
peppar
½ kruka persilja
Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för det matfett du använder vid stekning. Servera med valfria grönsaker.
TIPS! Byt ut crème fraichen mot Salakis turkiska yoghurt 0% så blir det 1P/port för pastasåsen (blanda i till sist, bör ej kokas).
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 209 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Mums vad gott det var 🙂
Vad roligt att höra 🥰
Detta var supergott. Tog tärnad skinka istället för bacon. Kommer göras fler gånger.
Går alltid att byta ingredienser mot något annat som passar en bättre eller anpassa efter vad man har hemma 😊