4 port.
400 g kycklingfilé
1 pkt bacon
1 gul lök
2 dl crème fraiche
3 dl hönsbuljong
salt
peppar
½ kruka persilja
Dela varje kycklingfilé i två filéer, strimla sedan.
Stek i panna med smör/olja tills den är klar.
Lägg åt sidan.
Finhacka löken.
Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken.
Slå på buljongen och crème fraiche.
Låt koka upp.
Sänk värmen och tillsätt kycklingbitarna.
Låt puttra ihop ca 5-8 min till en tjockare sås.
Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med finhackad persilja.

Viktväktarna Points
400 g kycklingfilé
1 pkt kycklingbacon *
1 gul lök
2 dl crème fraiche 8% *
3 dl hönsbuljong (1 buljongtärning + vatten) *
salt
peppar
½ kruka persilja
Totalt blir det 4P/port. Lägg till points för det matfett du använder vid stekning. Servera med valfria grönsaker.
TIPS! Byt ut crème fraichen mot Salakis turkiska yoghurt 0% så blir det 1P/port för pastasåsen (blanda i till sist, bör ej kokas).
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 209 kcal/port exkl tillsatt matfett, tillbehör och grönsaker.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Mums vad gott det var 🙂
Vad roligt att höra 🥰