4 port.
400 g kycklingfilé
1 pkt bacon
1 gul lök
2 dl crème fraiche
3 dl hönsbuljong
salt
peppar
½ kruka persilja
Dela varje kycklingfilé i två filéer, strimla sedan.
Stek i panna med smör/olja tills den är klar.
Lägg åt sidan.
Finhacka löken.
Strimla bacon och fräs på i het stekpanna tillsammans med löken.
Slå på buljongen och crème fraiche.
Låt koka upp.
Sänk värmen och tillsätt kycklingbitarna.
Låt puttra ihop ca 5-8 min till en tjockare sås.
Smaka av med salt och peppar.
Avsluta med finhackad persilja.
Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
400 g kycklingfilé
1 pkt kycklingbacon (3 SP)
1 gul lök
2 dl crème fraiche 8% (10 SP)
3 dl hönsbuljong
salt
peppar
½ kruka persilja
Totalt blir det 3 SP/port. Lägg till SP för det matfett du använder vid stekning. Servera med valfria grönsaker.