Krämig kycklinggryta med champinjoner

Ledig helg och vila står inte högst upp på listan tyvärr. Blir istället fix med nya trädgårdsblommor, altanfix och städning på schemat. Men sånt ger kanske i slutändan mer energi när man har en trevlig plats att kunna återhämta sig på.

Ha en fin lördagskväll allihop!

4 port.

450 g kycklinglårfilé/kycklingfilé
250 g champinjoner
smör
2 dl crème fraiche franska örter
1 msk kycklingfond
½ msk kinesisk soja
1 dl vatten
salt
svartpeppar

Skär kycklingen i mindre bitar.
Dela svampen i valfria bitar/skivor.
Hetta upp smör i en stekpanna.
Stek kycklingen på hög värme 3-4 min.
Tillsätt svamp.
Stek ytterligare 2-3 min.
Rör ner crème fraiche, fond, soja och vatten och sjud 2-3 min.
Smaka av med salt och peppar.
Servera med ris.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

450 g kycklinglårfilé (fett bortskuret)/kycklingfilé
250 g champinjoner
smör (lägg till SP för mängden som används)
2 dl crème fraiche franska örter (13 SP)
1 msk kycklingfond
½ msk kinesisk soja
1 dl vatten
salt
svartpeppar

Totalt blir det 3 SP/port, lägg till SP för ris eller annat tillbehör. Servera med valfria grönsaker.

TIPS! Byt ut kycklingen mot quornfiléer för ett vegetariskt alternativ.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *