Pasta & tomatsoppa

Soppa, perfekt till kommande ruggiga höstdagar!

6 port.

3 dl valfri pasta 
3 st vitlöksklyftor
600 g passerade tomater
6 dl vatten
3¾ dl matlagningsgrädde
3 st grönsaksbuljongtärningar
1-2 tsk torkad basilika
½-1 krm cayennepeppar
salt
(2 kryddkorvar)

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen. 
Skala och hacka löken.
Fräs den i smör i en kastrull. 
Häll på tomater, vatten och grädde. 
Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några min. 
Lägg i den kokta pastan och smaksätt med basilika, cayennepeppar och ev. salt.
Servera med ett nybakat bröd.
Vill man inte ha den helt vegetarisk/mer matig kan man tillsätta 2 kryddkorvar i soppan.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

4 dl kokt pasta tex penne eller skruvar (9 SP)
3 st vitlöksklyftor
600 g passerade tomater
6 dl vatten
2¾ dl matlagningsgrädde 15% (21 SP)
1 dl mjölk 3% (3 SP)
3 st grönsaksbuljongtärningar
1-2 tsk torkad basilika
½-1 krm cayennepeppar
salt
(3 kryddkorvar, Icas kycklingkabanoss) (10 SP)

Totalt utan korv 6 SP/port.
Med korv blir det istället 7 SP/port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *