Soppa, perfekt till kommande ruggiga höstdagar!
6 port.
3 dl valfri pasta
3 st vitlöksklyftor
600 g passerade tomater
6 dl vatten
3¾ dl matlagningsgrädde
3 st grönsaksbuljongtärningar
1-2 tsk torkad basilika
½-1 krm cayennepeppar
salt
(2 kryddkorvar)
Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen.
Skala och hacka löken.
Fräs den i smör i en kastrull.
Häll på tomater, vatten och grädde.
Lägg i buljongtärningar och låt soppan koka några min.
Lägg i den kokta pastan och smaksätt med basilika, cayennepeppar och ev. salt.
Servera med ett nybakat bröd.
Vill man inte ha den helt vegetarisk/mer matig kan man tillsätta 2 kryddkorvar i soppan.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
4 dl kokt pasta tex penne eller skruvar (9 SP)
3 st vitlöksklyftor
600 g passerade tomater
6 dl vatten
2¾ dl matlagningsgrädde 15% (21 SP)
1 dl mjölk 3% (3 SP)
3 st grönsaksbuljongtärningar
1-2 tsk torkad basilika
½-1 krm cayennepeppar
salt
(3 kryddkorvar, Icas kycklingkabanoss) (10 SP)
Totalt utan korv 6 SP/port.
Med korv blir det istället 7 SP/port.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK