Lite höstinspirerad grilltallrik! En favorit i matlagningen är chutney. Senast har jag köpt en sort hos The House of Taste som ligger i Wadköping i Örebro, Spicy mango & ginger chutney. Så god!
6 port.
6 st kycklingfiléer
¾ dl olivolja
1 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
¾ dl mango chutney
1 tsk pepparmix
2 pressade vitlöksklyftor
Mango Chutneysås
3 dl grekisk/turkisk yoghurt
3 msk mango chutney
salt
peppar
blandade rotfrukter (vi hade potatis/morötter)
smör/olivilja
kryddor
salt
Skär varje kycklingfilé i två filéer.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en skål.
Lägg ner kycklingen i marinaden och låt stå i kylen minst 4 tim, helst till dagen därpå.
Stek eller grilla kycklingen och servera med valfria tillbehör.
Blanda ihop ingredienserna till såsen och ställ in i kylen tills det är dags att äta.
Skala och dela rotfrukterna.
Blanda med flytande smör och olivolja, häll ut på en bakplåtspappersklädd plåt.
Krydda med valfria örter/kryddor.
In i ugnen i 225°C i ca 30-40 min, salta när potatisen är klar.
Smaklig måltid!

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)
6 st kycklingfiléer
¾ dl olivolja (21 SP)
1 msk japansk soja
1 msk kinesisk soja
¾ dl mango chutney (10 SP)
1 tsk pepparmix
2 pressade vitlöksklyftor
3 dl Larsa/Salakis grekisk/turkisk yoghurt 0%
3 msk mango chutney (5 SP)
salt
peppar
blandade rotfrukter (vi hade potatis/morötter) (lägg till SP för mängden som har SP tex potatis)
smör/olivilja (lägg till SP för mängden du använder)
kryddor
salt
Totalt blir det 5 SP för marinaden, räkna med ca hälften när kycklingen blivit tillagad (2,5 SP), såsen blir 0 SP. Lägg till SP för dom ugnsrostade rotfrukterna om du använder såna som har SP som tex potatis.



Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Tack för ett inspirerande recept! Det ska jag testa nästa helg!
Varsågod! Vad roligt att hör att du gillade det 🖤