Pasta Pesto

Vilket resultat jag fick i måndags! För er som följer mig på Insta har ju kanske sett. Minus 1 kg förra veckan! Så nu ligger jag på -4.2 kg sen semestern och totalt tapp är 11.9 kg. Bara kämpa vidare.

Receptet lämpar sig till pasta à 100 g färdigkokt per portion.

4 port.

½ kruka basilika
½ dl cashewnötter
1 vitlöksklyfta
¼ dl olivolja
75 g parmesanost
¾ dl grädde
salt
peppar

Lägg basilikabladen i en bunke tillsammans med nötter, finhackad vitlöksklyfta, olivolja och grovt riven parmesanost.
Mixa allt med en stavmixer eller i en matberedare.
Häll i grädden och mixa ytterligare till en slät smet.
Smaka av med salt och peppar.

Koka pasta enligt anvisningar på förpackningen.

Blanda den avrunna pastan med den krämiga pestosåsen.
Servera med tex kyckling och körsbärstomater.

Viktväktarna Flex

½ kruka basilika
½ dl cashewnötter (6 SP)
1 vitlöksklyfta
¼ dl olivolja (7 SP)
75 g parmesanost (12 SP)
¾ dl gräddmjölk 6% (3 SP)
salt
peppar

Totalt blir det 7 SP/port för pestosåsen. Lägg till SP för mängden pasta och ev för tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *