Pasta med salsiccia och spenat

Dagens middagstips är en rätt som kanske inte direkt förknippas med viktminskning, MEN vill man verkligen äta något som man kanske inte äter varje dag då är det bara att planera därefter så kan man äta en sån här rätt till vardags ändå. INGET är omöjligt, man hittar en lösning 😊

Har ni inte testat salsicciafärs förut så kan jag verkligen rekommendera er att göra det, så gott. Finns att köpa färdig färs från frysdisken, annars kan man köpa salsicciakorv som man sprättar och tar ut innehållet och sen steker. Tycker man det blir för dyrt i Ww-points så byt ut salsicciafärsen mot kycklingfärs istället 😉

4-6 port

400 g pasta
olivolja
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
300 g salsicciafärs
250 g baby plommontomater, delade
65 g babyspenat
4 dl grädde
½ kycklingbuljongtärning + ½ dl kokhett vatten
75 g riven parmesan
½ citron, saften
ev salt
nymalen svartpeppar

basilika
riven parmesanost

Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen, men någon minut mindre än vad det står.
Fräs lök och vitlök i en gryta eller stekpanna.
Stek färsen, löken och vitlöken i några min tills köttet får en finare stekyta.
Tillsätt tomaterna och låt stekas med i ca 5 min eller tills dom blir mjuka.
Tillsätt spenaten och stek med i nån min.
Tillsätt den kokta pastan och rör om.
Häll på grädde och kycklingbuljong.
Rör om ofta och ha i den rivna parmesanen.
Pressa i citronsaft och smaka av med salt och nymalen svartpeppar.

Servera direkt!

Viktväktarna Points

400 g pasta, okokt *
olivolja (lägg till points för mängden du använder)
1 gul lök, finhackad
2 vitlöksklyftor, finhackade
300 g salsicciafärs, Scan *
250 g baby plommontomater, delade
65 g babyspenat
1 dl matlagningsgrädde 13% *
½ kycklingbuljongtärning + 3½ dl kokhett vatten *
75 g riven parmesan *
½ citron, saften
ev salt
nymalen svartpeppar
basilika
riven parmesanost
(lägg till points för mängden du använder)

Totalt blir det 15P/port om man delar på 6 port. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 464 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör om man delar på 6 port.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *