Pasta med champinjoner, citron & persilja

Igår fick vi äntligen hem våran nya säng! Sov som en prinsessa inatt. Inte mycket kvar nu så är äntligen sovrummet färdigt så jag kan visa er resultatet.

Snabbt, gott och enkelt pastarecept! Perfekt till lunchlådan.

4 port.

pasta
500 g blandad färsk svamp
1 dl crème fraiche
1 knippe bladpersilja
2 vitlöksklyfta
skal från 1 citron
125 g mozzarella
smör
salt
peppar

Börja med att sätta på pastavatten samt rensa och hacka svampen.
Hacka vitlöken och plocka loss bladen från persiljan.
Stek vitlöken och svampen i en stekpanna med smöret tills vätskan kokat bort från svampen och den börjar brynas.
Häll i crème fraiche, citronskal och persiljebladen (som du har hackat) i stekpannan och låt koka ihop.
Smaka av med salt och peppar och blanda ner i den nykokta pastan tillsammans med mozzarellan. Servera direkt.

Viktväktarna Points

400 g kokt pasta *
500 g blandad färsk svamp
1 dl crème fraiche 5% *
1 knippe bladpersilja
2 vitlöksklyfta
skal från 1 citron
100 g mozzarella (färdigriven) *
smör (lägg till points för den mängd du använder)
salt
peppar

Totalt blir det 9P/port. Servera med valfria grönsaker.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 reaktioner till “Pasta med champinjoner, citron & persilja”

  1. Hej, så glad att jag hittat hit.
    Har nu gjort tacobåtar, lingongryta m lövbiff o köttfärssås med vitkål. Allt lika gott. Tackar också för att du pointsberäknar. Har gått ner 10 kg o har 10 kvar. Kommer fortsätta att titta in hos dig.

    1. Tack för att du skriver en rad! Tycker man ska få äta gott som Viktväktare också, all min nuvarande matlagning är baserad på den mat som jag och familjen gillar, bara att jag tillagar den på ett bättre sätt för min skull och så har vi blivit bättre på att ära mer grönsaker till och i maten 😊

Lämna ett svar till Åsa Melkersson Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *