Päronkvargfluff

Dags för ett nytt frukostrecept tycker jag. Ett smarrigt alternativ till den vanliga kvargen är att blanda i vispad äggvita. Testa!

1 port.

125 g päronkvarg
1 äggvita
1 päron

Mosa ¾ av päronet, spara resten till topping
Vispa upp äggvitan till ett hårt skum.
Blanda i kvargen och päronmoset till en jämn smet.
Toppa med valfri topping, jag hade päron, blåbär och havreflingor.

Viktväktarna Flex

125 g päronkvarg (1 SP)
1 äggvita
1 päron

Totalt blir det 1 SP/port. Jag serverade fluffen med päron, blåbär och havreflingor så då blev det totalt 2 SP för fluffen. Åt dessutom 1 ägg och 2 skivor crisp ‘n wheat med mjukost och kycklingpålägg, totalt blev det 4 SP för min frukost.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

2 thoughts on “Päronkvargfluff

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *