Dags för ett nytt frukostrecept tycker jag. Ett smarrigt alternativ till den vanliga kvargen är att blanda i vispad äggvita. Testa!
1 port.
125 g päronkvarg
1 äggvita
1 päron
Mosa ¾ av päronet, spara resten till topping
Vispa upp äggvitan till ett hårt skum.
Blanda i kvargen och päronmoset till en jämn smet.
Toppa med valfri topping, jag hade päron, blåbär och havreflingor.

Viktväktarna Flex
125 g päronkvarg (1 SP)
1 äggvita
1 päron
Totalt blir det 1 SP/port. Jag serverade fluffen med päron, blåbär och havreflingor så då blev det totalt 2 SP för fluffen. Åt dessutom 1 ägg och 2 skivor crisp ’n wheat med mjukost och kycklingpålägg, totalt blev det 4 SP för min frukost.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK
Så gott man var i himmelriket
Ojoj, det var ett bra betyg 😁