Parmesantorsk med spenat & soltorkade tomater

Hallå! Då var det tre veckor kvar till semester 🥰 Fler än jag som har sen semester i år? Än så länge är det inget kanonväder här hos oss mer än stundtals så man missar ju inget.

Ni är många som efterfrågar fler fiskrecept och här kommer ett nytt med inspiration från ett favoritmatkonto, 56 kilo 😍 Vi valde att äta med pressad potatis, blev riktigt mumsigt ihop med såsen.

6 port.

6 portionsbitar torskfilé
1 gul lök
1 vitlök solo finhackad eller pressad
65 g bladspenat
smör att steka i
1 dl vitt torrt vin
4 dl crème fraiche
1 dl grädde
1 dl soltorkade strimlade tomater
1 msk tomatpuré
1 knivsudd cayennepeppar
1½ msk grönsaksbuljong
salt
peppar
1½ dl riven parmesan

Stek torsken i smör på hög värme.
Salta och peppra.
Den ska bara få fin färg på sidorna.
Lägg sedan över på fat.
I samma panna fräs lök och vitlök.
Rör ner spenaten och fräs en stund.
Rör sedan ner övriga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
Rör ner parmesan.
Häll upp såsen i en gryta och lägg ner torsken i den vid servering.
Servera med valfritt tillbehör.

Viktväktarna PersonligaPoints

6 portionsbitar torskfilé *
1 gul lök
1 vitlök solo finhackad eller pressad
65 g bladspenat
smör att steka i (lägg till PP för mängden du använder)
1 dl vitt matlagningsvin *
4 dl crème fraiche 5% *
1 dl grädde 13% *
1 dl soltorkade strimlade tomater, torra *
1 msk tomatpuré
1 knivsudd cayennepeppar
1½ msk grönsaksbuljong *
salt
peppar
1 dl riven parmesan
*

Totalt blir det 7 PP/port exkl tillbehören.

*= livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program enligt mängden i receptet

Kcal: ca 257 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

7 thoughts on “Parmesantorsk med spenat & soltorkade tomater

  1. Du skriver att fisken bara ska få färg på sidorna och sedan läggas på fat. Ska den vara helt genomstekt då eller? Det står ju inte det men jag kanske är trög🤔.

    1. Torsk tar inte många min att steka, ca 3-4 min per sida. Ska ha en innertemp på ca 56°C.

  2. Hej! Parmesantorsken verkar vara jättegod 😋 undrar om det är fullfeta produkter när det gäller creme fraiche och grädde, alltså i kaloriberäkningen? Gillar fina recept och älskar att antal kalorier skrivs ut 😀

    / H A

    1. Ja den är så smarrig 😊
      Nej, kaloriberäkningen är baserad på det Viktväktarvänliga receptet med magra mejeriprodukter osv

      Tack för feedbacken! 🥰

  3. Det ser verkligen supergott ut 🙂
    Måste prova!

    En fråga – går det att byta ut 1 dl grädde 13% * mot Milda Mat Lätt 4%?
    Eller förlorar rätten något i smaken då?

    1. Tack snälla! Vill man använda mer/mindre eller magrare/fetare mejeriprodukter så är det bara att byta efter det som passar ens behov. Smakmässigt tror jag inte det blir någon skillnad om du byter 😊

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *