Pannkaka med havregryn

En favoriträtt hos min yngsta är pannkakor. Brukar alternera lite bland med olika mjölsorter eller smaksättningar för att det inte ska bli så tjatigt. För hans del spelar det ingen roll hur jag gör dom bara dom är goda brukar han säga!

4 port.

4 ägg
1½ dl vetemjöl
1 dl rågmjöl
½ dl havregryn, mixade
6 dl mjölk
smör
½ tsk salt
1 tsk honung
1 tsk vaniljsocker

Vispa ägg tillsammans med mjölken, lägg i mjölet och havren och vispa ordentligt.
Smält sedan smör, och häll i det i smeten, häll i honungen, saltet och vaniljsockret.
Ställ in smeten i kylen och låt stå där i minst tio minuter.
Ta sedan fram smeten och stek pannkakorna i smör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.