Pannbiffar med lingonpiffig sås

Ett recept som funnits här på bloggen ett tag, men som saknade smartpointsuträkning för oss som följer Viktväktarna. Så det får bli en liten uppdatering helt enkelt denna måndag 🥰

Receptet hittade jag hos Matplatsen och det kommer från Linas matkasse.

4 port.

1 bananschalottenlök
½ dl ströbröd
1 dl mjölk
500 g färs
1 ägg
¾ tsk salt
2 krm svartpeppar

Sås
3 msk smör
1 msk vetemjöl
3 dl vatten
1 dl crème fraiche
1 tsk kinesisk soja
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl lingonsylt

Finhacka bananschalottenlök.
Blanda i en bunke: lök, ströbröd, mjölk, färs, ägg, salt och svartpeppar.
Forma färsen till 4 pannbiffar.
Stek biffarna i lite olja, i en medelhet stekpanna, 4-5 min per sida eller tills de är klara.
Ta upp biffarna och lägg på ett serveringsfat.
Täck med aluminiumfolie till servering.
Smält smör i samma stekpanna och pudra över vetemjöl.
Vispa ner vatten, lite i taget, crème fraiche, kinesisk soja och grönsaksbuljongtärningen.
Låt sjuda 4-5 min.
Rör ner lingonsylt och dra pannan från värmen.

Servera pannbiffar med lingonsås, kokt potatis och grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

1 bananschalottenlök
½ dl ströbröd (3 SP)
1 dl mjölk 3% (3 SP)
500 g nötfärs 5% (11 SP)
1 ägg
¾ tsk salt
2 krm svartpeppar
1½ msk smör, Culiness (5 SP)
1 msk vetemjöl (1 SP)
3 dl vatten
¾ dl crème fraiche 8% (4 SP)
1 tsk kinesisk soja
1 grönsaksbuljongtärning
1 dl lingonsylt (9 SP)

Totalt blir det 9 SP/port. Lägg till SP för matfett som du steker pannbiffarna i och SP för potatis och om du vill ha mer lingonsylt till.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *