Nu har jag testat korvnyheten från Maträtt, falukorven som Isak Melin tagit fram i samarbete med charkuteriet Härryda Karlsson. Som Viktväktare är detta som en skänk ifrån åvan, att kunna äta korvrätter utan att ens smart points skenar iväg. Dammade av en gammal goding från arkivet och åt som lunch ihop med stekt blomkålsris! En riktig fullträff 👌
6 port.
600 g falukorv
3 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk tomatpuré
½ dl ajvar relish
½ msk soja
2 dl crème fraiche
maizena
Skär korven i bitar och stek den i två omgångar i smör.
Häll på vatten, fond, tomatpuré, ajvar relish och soja.
Låt det koka upp och sen stå och småsjuda i ca 5-10 min.
Rör ner crème fraiche och låt det bli varmt.
Red av med maizena till önskad konsistens.
Servera med pasta.

Viktväktarna PersonligaPoints
600 g falukorv, Maträtt *
3 dl vatten
1 msk kycklingfond
1 msk tomatpuré
½ dl ajvar relish *
½ msk soja
2 dl crème fraiche 8% *
ev maizena (lägg till PP för det du använder)
Totalt blir det 5 PP/port. Lägg till PP för matfett och tillbehör.
* = livsmedel som jag räknat PP mängden på, övriga är 0 PP i mitt program
Kcal: ca 163 kcal/port exkl matfett och tillbehör och grönsaker.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK