Knåpade ihop en vegetarisk rätt till mina lunchlådor för två veckor sen, perfekt när man äta lite snålare under veckorna.
4 port.
225 g champinjoner
300 g vitkål
1 röd paprika
smör
½ msk vetemjöl
2 dl grädde
¾ msk svampfond
½ dl hackad färsk persilja
Skiva champinjonerna, strimla vitkålen och dela paprikan i bitar.
Fräs dem mjuka i smör i en panna.
Strö över vetemjölet och blanda runt.
Häll på grädden och fonden.
Rör om och låt koka ett par min..
Strö över persilja.
Servera med ris och ev en blandad grönsallad.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/11/DSC_4871-01-1024x681.jpeg)
Viktväktarna Points
225 g champinjoner
300 g vitkål
1 paprika
milda culiness (lägg till points för mängden du använder)
½ msk vetemjöl *
1½ dl matlagningsgrädde 13% *
½ dl vatten
¾ msk svampfond*
½ dl hackad färsk persilja
Totalt blir det 3P/port exkl tillbehör som tex ris.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 108 kcal/port exkl matfett, tillbehör och grönsaker.
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/11/DSC_4870-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/11/DSC_4868-01-681x1024.jpeg)
![](https://theresematochbak.se/wp-content/uploads/2021/11/DSC_4869-01-681x1024.jpeg)
Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK