Pankopanerad torsk & Ponzudip

Ytterligare ett test av en ny produkt från Kikkoman & Smakbox. Denna gång deras sojasås Ponzu Lemon. Den blev jag helt såld på, så himla god smak!

4 port.

500 g torskrygg/filé
salt
peppar
2 ägg
3 dl pankoströbröd
olja

Ponzudip
1½ dl grekisk/turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
2-3 msk Kikkoman Ponzu Lemon
1½-2 msk dill

Börja med att förbereda såsen.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Ställ kallt medans du tillagar fisken!

Sätt ugnen på 225°.
Torka av torsken.
Krydda med salt och peppar, doppa sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Lägg på en pappersklädd plåt.
Spraya eller ringla över lite olja.
Stek mitt i ugnen i ca 15 min.

Servera med klyftpotatis eller kokt potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points

500 g torskrygg/filé
salt
peppar
2 ägg
3 dl pankoströbröd *
olja (lägg till points för mängden du använder)
1½ dl grekisk/turkisk yoghurt 0%
½ dl majonnäs, lätt *
2-3 msk Kikkoman Ponzu Lemon *
1½-2 msk dill

Totalt blir det 7P/port. Lägg till points för tillbehör.

* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet

Kcal: ca 348 kcal/port exkl tillbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *