Pankopanerad torsk & Ponzudip

Ytterligare ett test av en ny produkt från Kikkoman & Smakbox. Denna gång deras sojasås Ponzu Lemon. Den blev jag helt såld på, så himla god smak!

4 port.

500 g torskrygg/filé
salt
peppar
2 ägg
3 dl pankoströbröd
olja

Ponzudip
1½ dl grekisk/turkisk yoghurt
½ dl majonnäs
3 msk Kikkoman Ponzu Lemon
1½-2 msk dill

Börja med att förbereda såsen.
Blanda alla ingredienserna i en skål.
Ställ kallt medans du tillagar fisken!

Sätt ugnen på 225°.
Torka av torsken.
Krydda med salt och peppar, doppa sedan i uppvispat ägg och sist i ströbröd.
Lägg på en pappersklädd plåt.
Spraya eller ringla över lite olja.
Stek mitt i ugnen i ca 15 min.

Servera med klyftpotatis eller kokt potatis och valfria grönsaker.

Mitt WW SmartPoints (BLÅ)

500 g torskrygg/filé
salt
peppar
2 ägg
3 dl pankoströbröd (14 SP)
olja (lägg till SP för mängden du använder)
1½ dl grekisk/turkisk yoghurt 0%
½ dl majonnäs, lätt (5 SP)
3 msk Kikkoman Ponzu Lemon
1½-2 msk dill

Totalt blir det 5 SP/port. Lägg till SP för tilbehör.

Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *