Vår söndagsmiddag förra helgen. Blev så otroligt god, detta MÅSTE ni testa inom kort! 😍
6 port.
ca 900 g högrev
2-3 gula lökar
1-2 röda paprikor
smör
salt
4½ dl köttbuljong (tärning+vatten)
½-3 tsk sambal oelek
3 dl grädde
Skär köttet i ca 2×2 cm stora bitar.
Skala och skiva löken tunt.
Dela, kärna ur och strimla paprikan.
Bryn lök och paprika i lite smör, lägg åt sidan.
Salta och bryn köttet i smör.
Lägg det brynta köttet och hälften av löken och paprikan i en gryta.
Häll över buljong och sambal, koka upp.
Låt köttet sjuda tills det är mört, ca 2 tim.
Tillsätt grädden, resten av löken och paprikan.
Smaka ev av med mer salt.
Servera till ris eller potatis och valfria grönsaker.

Viktväktarna Points
750 g högrev (fett bortskuret) *
2-3 gula lökar
1-2 röda paprikor
smör (lägg till PP för den mängden du använder)
salt
6½ dl köttbuljong (1 tärning+vatten) *
½-3 tsk sambal oelek
1 dl matlagningsgrädde 13% *
Totalt blir det 7P/port.
TIPS! Vill man inte använda högrev som är lite fetare nötkött går det såklart bra att byta mot t.ex fransyska som är magrare.
* = livsmedel som jag räknat points på, övriga är 0P enligt mängden i receptet
Kcal: ca 231 kcal/port exkl tillsatt matfett och tillbehör.


Följ mig gärna på Instagram för mer matinspiration (och lite annat): THERESEMATOCHBAK